Известие

Collapse
No announcement yet.

Посока на MAF датчика! Въпрос!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Посока на MAF датчика! Въпрос!

Уважаеми колеги,
    Моля за съвет, за положението на дебитомера на алфа 156 - 1.8 ТС.

По точно за посоката на стрелкичките на самия датчик и на целия куплунг. На къде трябва да сочат: по посоката на идващия въздух, или към филтъра, демек срещу идващия въздух!? Дано ме разбрахте!?

Случаят е следния - когато купих алфата преди време беше със сменен дебитомер. Но се съмнявам в неграмотност, ако изобщо е възможна.
    Има ли вариант да е сложен целия куплунг със все датчика на обратоно така че да не личи и да съвпада всичко? !

Имам проблем със сместа на колата! Не ми харесва миризмата на изгорелия бензин. Още от както я купих!
    Иначе мощност - нормална , даже учудваща в оборотите под 2000. Работата на двигателя е нормална!
    На Тест с комп ми дава грешки - Р0100 Air flow meter -signal LOW , P0110 Air temp. sensor - signal HIGH, а от там се ошашква и дава - fatal error P1173

Дебитомера е нов - като го сваля и се вижда че е чист. Колата няма газ.

Логиката ми е следната!
    1-та грешка ми дава че сигнала е нисък, демек струята въздух която минава, май не минава както трябва, а 2-рта за висока темп. на входния въздух, явно въздуха пак не минава където трябва! Ако датчика е обърнат и не го блъска директно, а минава покрай пласт масичката, а не покрай самите пластинки?!? ? - това си мисля! Тръби издишащи няма!

НЕ разбирам достатъчно, затова моля за съвет!

- и този сензор за AIR temp-a го гледах на аутодатата че го дава на едно с дебитомера ! НЕ е на отделен куплунг със жици, демек са на едно - Така ли! Или това седи другаде по тръбите!?

Благодарности!
    Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
    Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +

Стрелкичката показва посоката на въздуха, а именно от въздушният филтър към двигателя.По втория въпрос датчика за температура на въздуха е в самия дебитомер, има едно нещо като резистор на него- това е.

Comment

"Нов" като в "аз си го купих и аз разпечатих кутията му" или просто на вид ти изглежда нов или пък си го купил втора употреба и за теб е "нов"..?
      Стрелката показва посоката на въздуха. Можеш да се ориентираш и по решетката, която трябва да е от долната му страна (демек въздуха първо минава през нея, после през датчика. Температурния датчик може да е в него, може и да е отделно - зависи какъв е дебитомера.

Comment

Благодаря за точните отговори.
        Колата купих от приятел, който го сменя с нов малко преди да я взема аз 'Манекенката'!

Поздрави!
        Last edited by alcpt; d.m.y г., 22:18.
        Alfa Romeo 156 - 1.8 T.S.
        Alfa Romeo 156 SW - 2.4 JTD 140 +

Comment

Working...
        X